Ga naar inhoud

De eikenprocessierups in Lelystad gesignaleerd?

  • Bestrijding & preventie
  • Medewerkers met een certificaat voor eikenprocessierups bestrijding
  • Werken met de juiste aanpak
  • Altijd met uitleg en advies

Heb je de eikenprocessierups in Lelystad gezien? Je doet er goed aan om dit te melden en het nest weg te laten halen uit de omgeving. De schade door deze beestjes kan groot zijn. Kinnef helpt je met het bestrijden van de eikenprocessierups als deze op particulier terrein is. Heb je de eikenprocessierups op gemeentegrond gezien in Lelystad? Licht dan de gemeente Lelystad in, wij opereren niet op gemeentelijke grond. Wij bestrijden de eikenprocessierups alleen op particulier terrein. 

De eikenprocessierups op particulier terrein in Lelystad

Neem in dat geval contact met ons op! Kinnef bestrijdt de eikenprocessierups door deze weg te zuigen. Dat is de beste oplossing. Ga niet zelf aan de gang: er is een grote kans dat het fout gaat. Letsel als blindheid ligt op de loer. Blijf liever uit de buurt van de eikenprocessierups en schakel een expert in. 

De haartjes van de eikenprocessierups laten heel snel los. Ga je het nest zelf branden? Dan bestaat de kans dat er veel haartjes door de druk verplaatst worden. En die haartjes zijn zeer schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Het is mogelijk dat je voor grote schade zorgt aan de omgeving: mensen die in de omgeving zijn kunnen door eigen handelen in aanraking komen met de haartjes. Doe dit dus niet.

Hoe gaat Kinnef te werk met de eikenprocessierups?

Neem contact met ons op
Bel ons op 0341-265430 of stuur ons een bericht. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Samen bepalen we de urgentie van het probleem. Je kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereiken. Zodra wij bij je op locatie zijn in Lelystad, gaan we de bomen inspecteren waar de eikenprocessierups is gesignaleerd.

Inspectie en een plan van aanpak

We maken een plan hoe we het nest met eikenprocessierupsen gaan aanpakken. Het kan namelijk zijn dat we een hoogwerker nodig hebben om dit te doen. Indien dit het geval is, krijg je eerst een passende offerte zodat je weet waar je aan toe bent.

Uitvoering

Zodra we het eens zijn over de aanpak, gaan we voor je aan de slag. De beste manier om van de eikenprocessierups af te komen, is door het nest weg te zuigen. Dit doen we met een speciale zuiger. Op deze manier verspreiden er geen haartjes in de omgeving tijdens het weghalen.

Uitleg en advies

Tijdens onze aanwezigheid mag je ons altijd om uitleg vragen over de eikenprocessierups. Het is een trend en er is nog niet veel algemene kennis over dit ongedierte. Wij begrijpen het als je meer informatie wilt over dit beestje. Ook geven wij je advies over preventiemaatregelen tegen de eikenprocessierups.

De gevaren van de eikenprocessierups

De eikenprocessierups is gevaarlijk door de brandharen die het heeft. Deze brandharen werken irriterend op de huid en de slijmvliezen van ogen en ademhalingsholtes. De meest voorkomende klachten zijn een heftig geïrriteerde huid of irriterende ogen. Ook als je moeite hebt met slikken en ademhalen kan het een symptoom zijn van de eikenprocessierups.

De brandharen zijn gevaarlijk voor zowel mens als dier. De eikenprocessierups is gek op warmte en komt daardoor veel voor op lanen en bosranden. Fietsers en wandelaars zijn hierdoor kwetsbaar. Let ook op de hond: als deze in aanraking komt met gevallen nesten, kan er een heftige reactie optreden aan de slijmvliezen. Ga in dit geval zo snel mogelijk naar de dierenarts.

Heb je last van de brandhaartjes?

Als je de brandhaartjes in je ogen hebt gekregen, ga dan direct naar de huisarts of oogarts. Door deze haartjes kan je blind worden. Heb je brandhaartjes op de huid gekregen? Vooral niet gaan krabben, maar met plakband of ducktape de haartjes proberen te verwijderen. Spoel je huid af met lauw water en trek schone kleren aan. Was de kleren die je aan had op 60 graden. Gebruik vooral geen talkpoeder, want daar wordt de jeuk erger van. Gebruik liever verkoelende zalf met aloë vera.

Aan de slag met eikenprocessierups?

Neem contact op met Kinnef. Wij komen zo snel mogelijk bij je langs om de situatie te bekijken. De eikenprocessierups bestrijden wij op de juiste manier. Heb je vragen? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Dit zeggen opdrachtgevers van Kinnef

“Kinnef Plaagdiermanagement heeft bij ons op en adequate manier de ongedierte bestrijding uitgevoerd. Wij zijn zeer tevreden over de snelheid van handelen de grondige wijze van bestrijden en de vlotte follow up. Dit bedrijf bevelen wij van harte aan.”
Dorine Pot
Locatiedirecteur kbs Sint Victor, Apeldoorn
“Ideaal om een vast aanspreekpunt te hebben, gelukkig hebben we geen last van ongedierte en wij zijn daarom ook erg blij met Jan.”
Corné Wegerif
Eigenaar Bakkerij Wegerif, Ermelo
Bekijk meer referenties