Ga naar inhoud

Eikenprocessierups bestrijden in Nunspeet?

  • Bestrijding & preventie
  • Medewerkers met een certificaat voor eikenprocessierups bestrijding
  • Werken met de juiste aanpak
  • Altijd met uitleg en advies

Heb je de eikenprocessierups gezien in Nunspeet? Of zit de rups bij je in de achtertuin? Of omdat je hem ergens anders hebt gezien waar de rupsen voor overlast zorgen? Neem dan direct contact op met Kinnef. Wij halen de eikenprocessierups weg op de manier waarop het hoort. Als dit niet goed gedaan wordt, kan dit namelijk voor meer overlast zorgen. De last van eikenprocessierupsen kan groot zijn. 

De eikenprocessierups in Nunspeet: schakel een expert in

Neem contact met ons op! Kinnef bestrijdt de eikenprocessierups door deze weg te zuigen. Dat is de beste oplossing. Ga niet zelf aan de gang: er is een grote kans dat het fout gaat. Bij een foutje ligt letsel als blindheid op de loer. Blijf liever ver weg van de eikenprocessierups als je deze gezien hebt en huur een expert in die gespecialiseerd is in het verwijderen van deze eikenprocessierups.

Brandhaartjes van de eikenprocessierups laten bij een vleugje wind al los. Ga daarom ook vooral niet het nest zelf wegbranden. Het inwikkelen met plastic folie werkt, maar er is een grote kans dat je de haartjes op je krijgt. De brandhaartjes zijn zeer schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Het is mogelijk dat je voor grote schade zorgt aan de omgeving: mensen die in de omgeving zijn kunnen door eigen handelen in aanraking komen met de haartjes. Doe dit dus niet.

Zo wordt de eikenprocessierups verwijderd

Neem contact met ons op
Bel ons op 0341-265430 of stuur ons een bericht. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Samen bepalen we de urgentie van het probleem. Je kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereiken. Zodra wij bij je op locatie zijn in Nunspeet, gaan we de bomen en omgeving inspecteren waar de eikenprocessierups is gesignaleerd.

Plan maken

Kinnef maakt een plan hoe we het nest met eikenprocessierupsen verwijderen. Het kan namelijk zijn dat we een hoogwerker nodig hebben om dit te doen. In dat geval krijg je eerst een passende offerte van ons zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het verwijderen van de eikenprocessierups
Zodra we het eens zijn over de aanpak, gaan we voor je aan de slag. De beste manier om van de eikenprocessierups af te komen, is door het nest weg te zuigen. Dat gebeurt met een speciale zuiger. Zo voorkomen we dat er haartjes verspreid worden in de omgeving tijdens het weghalen.

Uitleg en advies

Tijdens onze aanwezigheid mag je ons altijd om uitleg vragen over de eikenprocessierups. Het is een trend en er is nog niet veel algemene kennis over dit ongedierte. Wij begrijpen het als je meer informatie wilt over dit beestje. Ook geven wij je advies over preventiemaatregelen tegen de eikenprocessierups. Zo verkleinen we de kans dat je er volgend jaar weer last van hebt. 

Pas op voor de eikenprocessierups

De brandharen van processierups is gevaarlijk. Dit komt door de brandharen die het heeft. Deze brandharen werken irriterend op de huid en de slijmvliezen van ogen en ademhalingsholtes. De meest voorkomende klachten zijn een heftig geïrriteerde huid of irriterende ogen. Ook als je moeite hebt met slikken en ademhalen kan het een symptoom zijn van de eikenprocessierups. Heb je heel erg last? Neem het zekere voor het onzekere en ga naar je huisarts. 

De brandharen zijn gevaarlijk voor zowel mens als dier. De eikenprocessierups houdt van warmte en komt daardoor veel voor op lanen en bosranden. Fietsers en wandelaars zijn hierdoor kwetsbaar. Let ook op je hond: als deze in aanraking komt met nesten, kan er een heftige reactie optreden aan de slijmvliezen. Ga in dit geval zo snel mogelijk naar de dierenarts.

Last van de brandhaartjes?

Als je de brandhaartjes in je ogen hebt gekregen, ga dan direct naar de huisarts of oogarts. Door deze haartjes kan je blind worden. Heb je brandhaartjes op de huid gekregen? Vooral niet gaan krabben, maar met plakband of ducktape de haartjes proberen te verwijderen. Spoel je huid af met lauw water en trek schone kleren aan. Was de kleren die je aan had op 60 graden. Gebruik vooral geen talkpoeder, want daar wordt de jeuk erger van. Gebruik liever verkoelende zalf met aloë vera.

Aan de slag met eikenprocessierups?

Neem contact op met Kinnef. Wij komen zo snel mogelijk bij je langs om de situatie te bekijken. De eikenprocessierups bestrijden wij op de juiste manier. Heb je vragen? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Dit zeggen opdrachtgevers van Kinnef

“Kinnef Plaagdiermanagement heeft bij ons op en adequate manier de ongedierte bestrijding uitgevoerd. Wij zijn zeer tevreden over de snelheid van handelen de grondige wijze van bestrijden en de vlotte follow up. Dit bedrijf bevelen wij van harte aan.”
Dorine Pot
Locatiedirecteur kbs Sint Victor, Apeldoorn
“Ideaal om een vast aanspreekpunt te hebben, gelukkig hebben we geen last van ongedierte en wij zijn daarom ook erg blij met Jan.”
Corné Wegerif
Eigenaar Bakkerij Wegerif, Ermelo
Bekijk meer referenties