Ga naar inhoud

Snel af van de houtworm of boktor?

Houtworm of boktor bestrijden

Signaleert u heel veel kleine ronde gaatjes in het hout van draagbalken, meubels of vloer? En zit in die gaatjes zaagsel? Grote kans dat je te maken hebt met houtworm of boktor. Onderneemt u geen actie, dan vreet de houtworm of boktor het hout steeds verder op. Vooral bij draagbalken ontstaat een gevaarlijke situatie. Wacht dus niet en neem contact op. Wij bestrijden het ongedierte heel effectief.

Diverse soorten houtworm

Houtworm is de verzamelnaam voor de larven van diverse soorten kevers en torren. Deze beestjes vliegen in een holte of kier in het hout en leggen daar hun eitjes. Denk aan: gewone houtwormkevers (doodskloppertje), grote houtwormkever (bonte knaagkever), spinthoutkevers en boktorren. Een houtworm zit gemiddeld drie jaar in het hout, waarna het beestje er weer uitgaat. Een boktor blijft zitten en kan binnen 12 jaar tijd een complete balk opvreten. Ook de glanzende houtmier kan zich in het hout nestelen en dit aantasten, gedurende een periode van wel 30 jaar.

Houtworm of boktor bestrijden: onze aanpak

 1. Contact
  1. Heb je houtworm, boktor of glanzende houtmieren die het hout in huis opvreten? Bel ons dan. In overleg bepalen we de urgentie.
 2. Onderzoek
  1. We komen bij je thuis. We onderzoeken om welk soort ongedierte het gaat. Daarop stemmen we onze bestrijding af. We kiezen altijd voor de meest effectieve en efficiënte aanpak met zo min mogelijk overlast.
 3. Bestrijden
  1. Bij voorkeur behandelen we het hout als het huis leeg is. Want dan kunnen we meestal nog makkelijk bij het aangetaste hout. Gaat het om houtworm, dan spuiten we een vloeistof op het houtoppervlak. Gaat het om boktor? Dan is de behandeling ingrijpender. Met een staalborstel leggen we de boorgangen open. We halen het boormeel eruit, boren gaten in het hout, slaan daar pluggen in en injecteren hierin het gif. Eén behandeling is afdoende. U krijgt 5 jaar garantie én prettige zekerheid.

Snel af van de houtworm of boktor? Bel ons vandaag nog!

 • 24/7 bereikbaar
 • We pakken óók de oorzaak aan
 • Als het moet binnen 4 uur op locatie
 • Discretie verzekerd