Ga naar inhoud

Snel af van de steenmarter?

Steenmarter verjagen

Een onverklaarbare stank in huis, veel vliegen, getrippel op zolder. Het kan allemaal wijzen op de aanwezigheid van een steenmarter in huis. Het is verstandig daar iets aan te doen, ook omdat steenmarters in huis veel schade kunnen aanrichten, aan dakisolatie en kabels. Bovendien zijn jonge marters heel luidruchtig. Maar hoe krijgt u een steenmarter weg? Dat kan lastig zijn, want het is een beschermde diersoort die u alleen mag verjagen. Alleen in Overijssel mag u ze vangen en verplaatsen. Wij weten hoe u dat het best kunt doen.

RTV Apeldoorn besprak met ons hoe wij de steenmarter weren uit woningen.

Wat is een steenmarter?

De steenmarter is een roofdiertje dat 40 tot 50 centimeter lang wordt. Het diertje heeft een bruine vacht met een witte keelvlek. Steenmarters leven vlakbij de mens en zijn steeds vaker te vinden rond woningen. Ze leven tussen houtstapels, in stallen, schuren en spouwmuren, onder dakpannen en op zolders. De stank in huis komt doordat ze de ontlasting vaak op 1 plek doen. In het voorjaar komen er jonkies, waarvan u het gepiep kunt horen. Berucht zijn steenmarters ook omdat ze zich vaak ophouden onder de motorkappen van auto’s, waar ze kabels doorbijten.

Steenmarter bestrijden: onze aanpak

 1. Contact
  1. Vermoed u dat zich in uw huis een steenmarter ophoudt? Neem dan snel contact op. In overleg bepalen we de urgentie.
 2. Onderzoek
  1. We onderzoeken of het inderdaad gaat om een steenmarter. En waar het diertje zich ophoudt. We kiezen altijd voor de meest effectieve en efficiënte aanpak met zo min mogelijk overlast.
 3. Verjagen
  1. De steenmarter is een beschermde diersoort. Je mag het diertje daarom niet bestrijden, maar alleen wegjagen. Dat kan een hele uitdaging zijn. We zorgen dat de steenmarter wel uit je huis kan, maar er niet meer in. Bijvoorbeeld met een omgekeerde fuik. Slimheid is geboden.
 4. Preventie
  1. We dichten de plek af waar de steenmarter naar binnen kan. Dit voorkomt herhaling.

Snel af van de steenmarter? Bel ons vandaag nog!

 • 24/7 bereikbaar
 • We pakken óók de oorzaak aan
 • Als het moet binnen 4 uur op locatie
 • Discretie verzekerd