Ga naar inhoud

Snel af van vlooien?

Vlooien bestrijden

Heeft u last van jeukende bultjes op uw onderbenen? Dan bent u waarschijnlijk gebeten door een vlo. Een vlo bijt vaak in voeten of onderbenen. Dit noemen we een proefbeet. Bij een mens kan een vlo niet overleven en zal dus maar eenmalig bijten. Uiteraard kunnen er meerdere vlooien zo’n proefbeet doen. Waardoor je alsnog onder de bultjes komt te zitten. Deze bultjes kunnen ontzettend gaan jeuken. Daarnaast plant een vlo zich graag en snel voort. Wist je dat een vlooi tot wel 50 eitjes per dag kan leggen? Na slechts 10 dagen komen deze eitjes al uit en kunnen de nieuwe vlooien zich weer verder voortplanten. Het is dus ontzettend belangrijk om vlooien zo snel mogelijk en grondig mogelijk te bestrijden. Wij helpen u hier graag mee. Neem direct contact met ons op.

Wat zijn vlooien?

Een vlo is een kleine bloedzuigende parasiet. Een vlo heeft bloed nodig om te kunnen overleven en zich voort te planten. Een vlo is 1 tot 3mm groot, maar vergis je niet. Een vlo kan maar liefst 70 centimeter hoogspringen. Ze zitten voornamelijk op katten en honden. Maar ook op pluimvee kun je vlooien tegenkomen.

Vlooien herkennen

Vaak merken mensen bij terugkomst van vakantie dat er een vlooienplaag in huis is. Dit komt omdat tijdens de afwezigheid de eitjes van de vlooien niet zijn uitgekomen. De eitjes komen namelijk uit doordat er trillingen zijn. Bij terugkomst zijn er ineens veel trillingen in de woning waardoor ze allemaal tegelijk uitkomen.

Om erachter te komen of er sprake is van een vlooienplaag kun je letten op de volgende symptomen:

  • Je hebt last van jeukende rode bultjes;
  • De bultjes zitten vaak op de onderbenen.

Waarom vlooien bestrijden?

Een vlo zorgt voor veel overlast. Een beet zorgt voor rode jeukende bultjes. Verder plant een vlooi zich ontzettend snel voort. Zo legt een vlooi wel 50 eitjes per dag. Deze eitjes komen vervolgens na slechts 10 dagen uit. Hierdoor neemt de vlooienplaag snel toe en wordt het probleem snel groter en groter. Een enkele vlo kan maar liefst 1000 nakomelingen voortbrengen! Hierdoor ervaar je enerzijds steeds meer klachten en anderzijds wordt het steeds moeilijker om van een vlooienplaag af te komen.

Ik weet niet zeker of ik last van vlooien heb of van andere ongedierte?

Twijfelt u of u last heeft van vlooien of van een andere soort ongedierte? Een beet van een bedwants levert vaak dezelfde klachten op. Op locatie kunnen wij onderzoeken van welk ongedierte u last heeft en op basis hiervan de juiste maatregelen nemen.

Vlooien bestrijden: onze aanpak

  1. Tijdens het eerste gesprek inventariseren we welke maatregelen er genomen moeten worden alvorens een bestrijding uitgevoerd kan worden.
  2. We komen langs voor de bestrijding. Tijdens de bestrijding behandelen we de vloeren van de volledige woning met een residueel werkend middel dat de vlooien zal afdoden. Tijdens en 2 uur na deze behandeling mag u de woning niet betreden.
  3. U krijgt instructies wat te doen na de behandeling. 

Snel af van vlooien? Bel ons vandaag nog!

  • 24/7 bereikbaar
  • We pakken óók de oorzaak aan
  • Als het moet binnen 4 uur op locatie
  • Discretie verzekerd