Ga naar inhoud

Snel af van zilvervisjes en papiervisjes?

Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden

Heeft u last van zilvervisjes of papiervisjes in huis? En krijgt u daar de kriebels van? U bent niet de enige. Want zilvervisjes en papiervisjes zijn de nummer 1 ongedierte in Nederland. Het zilvervisje kan geen kwaad, maar het papiervisje voedt zich met cellulosevezels. Denk aan uw behang, uw kleding, uw papieren archief en uw postzegelverzameling. 

Bel ons en we helpen u af van deze irritante beestjes. We hebben een effectieve methode om zilvervisjes en papiervisjes te bestrijden.

Wat zijn zilvervisjes en papiervisjes?

Een zilvervisje is een langwerpig insect (7-12 mm) met twee antennes op de kop en 3 staartdraden aan het achterlijf. Het diertje heeft zilverachtige schubben en geen vleugels. Het beweegt zich voort met slangachtige bewegingen. Het zilvervisje houdt zich overdag schuil op donkere, vochtige en niet te koude plekken. Zoals badkamers, keukens en kruipruimtes. Doet u het licht aan, dan kunt u hem zien wegglippen. Het papiervisje lijkt sterk op het zilvervisje. Echter, een papiervisje overleeft ook in ruimten met lage vochtigheid. Het papiervisje is daarom veel lastiger te bestrijden.

Let op uw papier 

Zilvervisjes doen niets, maar papiervisjes voeden zich met plantaardige cellulosevezels: karton, papier, katoen, behang, boeken en papier. Omdat de diertjes zo op elkaar lijken, is het lastig te bepalen met welk soort u te maken hebt. Voor beide soorten is er maar weinig gif om ze te bestrijden.

Zilvervisjes bestrijden: onze aanpak

 1. Contact
  1. Heeft u zilvervisjes of papiervisjes in huis en wilt u daar vanaf? Bel ons en we maken een afspraak.
 2. Oorzaak opsporen
  1. We inventariseren oorzaak. Waar zitten de kieren en gaten in uw huis of bedrijfspand? Ook bekijken we hoe u omgaat met bijvoorbeeld de opslag van afval en andere spullen.
 3. Preventieve maatregelen
  1. We komen bij u thuis en bepalen daar wat er precies moet gebeuren. We kiezen altijd voor de meest effectieve en efficiënte aanpak met zo min mogelijk overlast. U kunt rekenen op onze discrete werkwijze: uw klanten, gasten of buren merken niet dat we er zijn.
 4. Bestrijden
  1. De bestrijding bestaat uit het spuiten van gif in naden en kieren. Dit middel werkt 4 tot 6 weken. Daarna komen we nog een keer langs om te spuiten. Daarna zijn alle beestjes verdwenen. Dus wilt u nooit meer zilvervisjes en papiervisjes in huis, dan zullen we vaker moeten langskomen.

Snel af van zilvervisjes en papiervisjes? Bel ons vandaag nog!

 • 24/7 bereikbaar
 • We pakken óók de oorzaak aan
 • Discretie verzekerd