Ga naar inhoud

Boktor bestrijden in Barneveld en omstreken

  • Bestrijding én preventie
  • Voor bedrijven en particulieren in Barneveld
  • Gecertificeerde medewerkers
  • Aanpak bij de bron
  • Discretie verzekerd

Boktor bestrijden in Barneveld en omstreken

Een boktorplaag in uw woning of bedrijfspand is zeker geen pretje. Deze insecten zijn zelf geen probleem. Maar hun larven, ook wel houtwormen genoemd, kunnen hele kilo’s aan hout eten. Er zijn een aantal verschillende soorten boktorren, maar de huisboktor is waar u voor moet oppassen. Deze werken namelijk met gemak een heel houten tuinhuisje naar binnen! Om boktor te bestrijden kunt u allerlei middeltjes kopen in de winkel en dit zelf proberen, maar dan heeft u nooit de garantie dat alle larven en boktorren dood zijn. De boktor is namelijk vanaf de buitenkant niet te zien. Vertrouw daarom op een echte expert om van die nare beestjes af te komen.

Wat is een boktor precies?

De boktor is erg veelvoorkomend in Nederland. Deze kever legt haar eitjes, dit zijn er een stuk of 200, op hout. Na een aantal weken komen de eitjes uit en eten de larven van de boktor zich een weg door het hout. Zo creëeren ze in dit stuk hout, of het nu steunbalken, meubelen of andere houtvoorwerpen zijn, een heel gangenstelsel. De larven van de boktor blijven van het hout eten tot het tijd is om te verpoppen. Dit kan wel 10 jaar duren! Wacht dus geen moment langer met de boktor bestrijden.

Hoe weet u dat u last heeft van boktor?

De kenmerken van een boktorplaag zijn gemakkelijk te herkennen. Zitten er kleine, ronde gaatjes in het houtvoorwerp? Ligt er zaagsel om dit voorwerp heen? Dan is de kans groot dat u last heeft van boktor. Mensen met een goed gehoor zullen de larven zelf kunnen horen knagen wanneer deze het meest actief zijn. Het is het beste om de boktor direct te bestrijden, aangezien u niet kunt weten hoe lang deze er al zaten. Wacht dus absoluut niet te lang met het inhuren van ongediertebestrijding. Wanneer u niet zeker weet of u last heeft van boktor is het altijd een goed idee om een expert in te zetten. Zo kan het probleem niet escaleren.

Van Der Linde helpt u boktor te bestrijden in Barneveld

Heeft u last van een boktorplaag? Vrees niet, zolang u er snel bij bent en actie onderneemt kan het probleem door een expert worden bestreden. Bij Van Der Linde pakken wij het probleem bij de bron aan, om ook toekomstige boktorplagen te voorkomen. Ook gaan wij discreet te werk, zodat uw buren of klanten hier geen last van hoeven te hebben. Heeft u een druk schema? Dat is geen enkel probleem. Wij komen wanneer het u uitkomt. Wacht dus geen moment te lang en onderneem zo snel mogelijk actie om schade te voorkomen.

Dit zeggen opdrachtgevers over Kinnef

“Kinnef Plaagdiermanagement heeft bij ons op en adequate manier de ongedierte bestrijding uitgevoerd. Wij zijn zeer tevreden over de snelheid van handelen de grondige wijze van bestrijden en de vlotte follow up. Dit bedrijf bevelen wij van harte aan.”
Dorine Pot
Locatiedirecteur kbs Sint Victor, Apeldoorn
“Ideaal om een vast aanspreekpunt te hebben, gelukkig hebben we geen last van ongedierte en wij zijn daarom ook erg blij met Jan.”
Corné Wegerif
Eigenaar Bakkerij Wegerif, Ermelo
Bekijk meer referenties