Ga naar inhoud

Boktor bestrijden in Wilp en omstreken

  • Bestrijding én preventie
  • Voor bedrijven en particulieren in Wilp
  • Gecertificeerde medewerkers
  • Aanpak bij de bron
  • Discretie verzekerd

Houtworm of boktor bestrijden op school

Wanneer een school last heeft van een boktor invasie brengt dat vele risico’s met zich mee. Zo zijn de boktorren niet schadelijk voor uw gezondheid, maar vreten ze wel door al uw hout heen, dus ook steunbalken of stoeltjes. Hier kunnen dus ernstige verwondingen aan worden overgehouden. Daarom is het van zeer groot belang dat u zo snel mogelijk een professionele ongediertebestrijder inschakelt voor hulp bij het boktor bestrijden. Weet u niet zeker of u te maken heeft met een boktor invasie? Raadpleeg dan alsnog een expert. Wij kunnen u helpen met het herkennen van de kenmerken van boktor. Hoe sneller wij erbij zijn, hoe sneller wij de boktor kunnen bestrijden in bijvoorbeeld Ermelo of Wilp.

Wat is een boktor?

Een boktor is een houtborende kever. De volwassen kever verricht zelf niet veel schade, maar deze legt haar eitjes in onbewerkt hout. Wanneer deze eitjes uitkomen voeden de larven van de boktor zich met het hout totdat het tijd is om te gaan ontpoppen. Dit kan tot wel 10 jaar duren. Dit betekent dat in het hout gangenstelsels ontstaan waardoor het hele houtvoorwerp dus zo kan instorten. Dit is waarom het absoluut noodzakelijk is om een ongediertebestrijdingsexpert in te huren om te voorkomen dat voorwerpen als steunbalken het begeven.

Wat zijn de kenmerken van een boktor invasie?

Weet u niet hoe u een boktor invasie moet herkennen? Hier zijn een aantal van de kenmerken van een boktor invasie. Zitten er gaten in het hout, mocht dit nu een tafel, bureau, stoel of steunbalk zijn? Ligt er zaagsel in deze gaten of om het houtvoorwerp? Deze gaten en het zaagsel er in en omheen zijn tekenen van boktor in het hout. Op de dagen dat de boktor larven erg druk zijn, wat meestal in de zomer voor zal komen, zullen mensen met een goed gehoor zelfs een knagend geluid kunnen horen. Raadpleeg een ongediertebestrijdingsexpert bij het zien of horen van deze kenmerken.

Boktor bestrijden in Wilp met Kinnef

Bij Van der Linde pakken we het probleem bij de bron aan. Zo kunnen wij zowel de boktor bestrijden in Wilp als deze in de toekomst voorkomen. Ook gaan wij discreet te werk, rekening houdend met uw buren, leerlingen en gasten. Wij komen langs wanneer het ú uitkomt, dus niet tijdens rare openingstijden. Wij zijn daarom ook 24/7 bereikbaar, dus wanneer u een spoedgeval heeft kunnen wij er al binnen 4 uur zijn. Contacteer ons snel voor professionele hulp bij boktor bestrijden.

Dit zeggen opdrachtgevers over Kinnef

“Kinnef Plaagdiermanagement heeft bij ons op en adequate manier de ongedierte bestrijding uitgevoerd. Wij zijn zeer tevreden over de snelheid van handelen de grondige wijze van bestrijden en de vlotte follow up. Dit bedrijf bevelen wij van harte aan.”
Dorine Pot
Locatiedirecteur kbs Sint Victor, Apeldoorn
“Ideaal om een vast aanspreekpunt te hebben, gelukkig hebben we geen last van ongedierte en wij zijn daarom ook erg blij met Jan.”
Corné Wegerif
Eigenaar Bakkerij Wegerif, Ermelo
Bekijk meer referenties