Ga naar inhoud

Horeca HACCP-plan

 • Bestrijding én preventie
 • Voor de horeca ondernemer
 • gecertificeerde medewerkers
 • Aanpak bij de bron
 • Discretie verzekerd

Startende ondernemer in de horeca, ambacht of retail? Houd rekening met het HACCP-plan

Als horeca ondernemer moet u voldoen aan wetgeving van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA). Het NVWA heeft het HACCP plan in het leven geroepen zodat consumenten en horeca-ondernemers beschermd worden van bacteriën, ongedierte en onsmakelijke praktijken.

Wat is het HACCP-plan?

Het HACCP-plan is in het leven geroepen om de voedselveiligheid te waarborgen. Een voedselveiligheidsplan heeft zeven basisprincipes waar u rekening mee moet houden: 

 • Inventariseer alle potentiële gevaren wijs reële gevaren aan in uw plan.
 • Ga na welke maatregelen nodig zijn om het gevaar te beheersen en stel kritische beheer punten vast.
 • Geef bij deze beheer punten de kritische grenzen aan. 
 • Leg vast welke acties u onderneemt als de kritische grenzen overschreden worden. 
 • Pas verificatie toe: laat zien dat wat u doet ook werkt. 
 • Houd documentatie en registraties bij. 

Vanuit dit plan zult u ook moeten nadenken hoe u om gaat met ongedierte in uw horeca zaak. U zult moeten bijhouden welke acties u heeft ondernomen om ongedierte te voorkomen en wat u heeft gedaan bij constatering van ongedierte. En daar zijn wij voor!

  Logboek voor het plaagdierbeheersplan

  Kinnef helpt met ongediertepreventie. We nemen de maatregelen die nodig zijn om te voldoen aan de eisen die gelden voor uw bedrijfsvoering. Daarnaast bestrijden we ook ongedierte zodra u hier last van heeft. De werkzaamheden die we doen voor opdrachtgevers houden we netjes bij in een digitaal logboek. Zo heeft de opdrachtgever altijd inzicht in de handelingen die gedaan zijn.

  Bekijk de preventiepagina van Kinnef

  Kinnef werkt met verschillende preventiepakketten. Opdrachtgevers beginnen vaak met een gratis quickscan. Dit is voor ons een ideale manier om kennis te maken met uw bedrijfsvoering en om uw huidige situatie te leren. Tijdens dit gratis bedrijfsbezoek lopen we samen met u de locatie door voor verbeterpunten. Vervolgens stellen wij een plaagdierbeheersplan voor u op om ongedierte te voorkomen. Lees meer over de preventiewerkzaamheden die wij  voor u kunnen doen.

  Neem contact met ons op!

  Opdrachtgevers over Kinnef:

  “Kinnef Plaagdiermanagement heeft bij ons op en adequate manier de ongedierte bestrijding uitgevoerd. Wij zijn zeer tevreden over de snelheid van handelen de grondige wijze van bestrijden en de vlotte follow up. Dit bedrijf bevelen wij van harte aan.”
  Dorine Pot
  Locatiedirecteur kbs Sint Victor, Apeldoorn
  “Ideaal om een vast aanspreekpunt te hebben, gelukkig hebben we geen last van ongedierte en wij zijn daarom ook erg blij met Jan.”
  Corné Wegerif
  Eigenaar Bakkerij Wegerif, Ermelo
  Bekijk meer referenties