Ga naar inhoud

Een spannend klusje...

Als plaagdierbeheerser maak je nog wel eens iets bijzonders mee. Ons werk bestaat voornamelijk uit advies geven, preventie aanbrengen, maar soms is er een bestrijding noodzakelijk. In sommige gevallen is er zelfs spoed vereist. Zo ook in dit geval. Lees even mee met dit bijzondere verhaal! 

Paniek aan de lijn

Rond een uur of 8 in de ochtend ging de telefoon. Aan de andere kant van de lijn klonk een man in paniek; er zat een beest onder de keuken naar hem te sissen. 

Zo snel als kon zijn we die kant op gegaan om mijnheer te helpen. Bij ons rinkelde de alarmbellen al, want de wijk vanwaar hij belde staat bekend om een rattenplaag. Daar hebben we ook al eens een vrouw moeten bevrijden van een rat die in de kelder naar haar aan het sissen was. We gingen er dan ook vanuit hier een soortgelijke situatie aan te treffen. Je kan je voorstellen dat een sissende rat je een onveilig gevoel geeft. Ook voor ons als bestrijder zijnde is dit altijd een klus waar we nog wel eens een beetje kippenvel van krijgen.

De situatie

Bij aankomst stond mijnheer ons op te wachten. Zijn vrouw bleef op haar werk en de zoon kwam niet meer naar beneden. De situatie had hen in greep. Wij waren voorbereid op een sissende rat en na wat voorzorgsmaatregelen hebben we de keukenplint voorzichtig verwijderd. Maar het bleef rustig. Heel rustig. 

Geen afdrukken van pootjes of sleepsporen van een staart in het stof. Eigenlijk helemaal geen spoor dat wijst op knaagdieren. Normaal gesproken zijn deze wel aanwezig. Is hier iets anders aan de hand? 

Wat was er aan de hand?

Toen klonk er in de hoek een vreemd geluid. We moesten twee keer kijken om onze ogen te geloven. Zien we dit nu goed? Het was de elektrische tandenborstel die aangaf voldoende spanning te hebben en van de oplader afkon. Dat gaf een geluid en dat hoorde meneer. 

Wederom een probleem vlot opgelost 😉