Ga naar inhoud

Hoe voorkom je schade aan auto’s door de steenmarter?

Hoe voorkom je schade aan auto’s door de steenmarter?

Heb jij last van steenmarters onder de motorkap van jouw auto? Dan ben je niet de enige. Het is een veelvoorkomend probleem wat vooral de laatste tijd steeds vaker voorkomt. De steenmarter bijt de kabels onder je motorkap door. Dat zorgt voor erg veel schade. Lees in dit blog welke auto’s last hebben van steenmarters, wat je hiertegen kunt doen en hoe je dit probleem kunt voorkomen.

Bij welke automerken komt de steenmarter voor?

Om gelijk met de deur in huis te vallen, steenmarters hebben het niet voorzien op een bepaald type merk of auto. Echter kan het bij bepaalde auto’s wel vaker voorkomen. Dit heeft te maken met de ruimte voor de steenmarter om de motorkap binnen te komen. Voor de steenmarter is het makkelijker om zich schuil te houden in een auto waarbij er voldoende ruimte is om onder de motorkap te gaan zitten.

Hoe voorkom je steenmarters onder de motorkap?

De makkelijkst oplossing om schade aan je auto te voorkomen is door je auto te parkeren in een garage. Zorg ervoor dat de garage volledig afgesloten is want de steenmarter heeft maar een kleine opening nodig om alsnog de garage binnen te dringen. Wij snappen natuurlijk dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om haar of zijn auto in de garage te parkeren. Daarom volger hier nog enkele tips.

Scherm de motorruimte af

De steenmarter heeft een ingang nodig om zich schuil te houden onder de motorkap. Daarom is het belangrijk om de motorruimte af te schermen zodat de steenmarter geen kans heeft om zich schuil te houden. Dit kan bijvoorbeeld met gaas. Daarnaast wordt er aangeraden om de kabels onder de motorkap te beschermen met kabelgoten of -hulzen indien mogelijk.

Marterverjager

De steenmarter is een beschermde diersoort, dit betekent dat je de steenmarter niet mag vangen of doden. De marterverjager is een oplossing voor het verjagen van de steenmarter. De marterverjager produceert een geluid met een speciale frequentie die de steenmarters afschrikt. Daarnaast produceert de marterverjager een stroomstoot als de steenmarter toch onder de motorkap komt.

Heb jij last van een steenmarter?

Vermoed jij dat een steenmarter aanwezig is in jouw omgeving waar je last hebt? Neem contact met ons op, wij helpen u graag! We komen bij je langs om te kijken wat er aan de hand is en verjagen het beestje voor je. Ook kijken wij met je mee om de bron aan te pakken en je te voorzien van tips voor preventie.