Ga naar inhoud

Stankoverlast door steenmarters

Stankoverlast door steenmarters

Eén van de grootste problemen die steenmarters veroorzaken is stankoverlast. De stankoverlast wordt veroorzaakt door de ontlasting van de steenmarter en de resten van de prooidieren. De stankoverlast zorgt voor overlast doordat de steenmarter zijn uitwerpselen vaak op dezelfde plek legt. In dit blog lees je hoe je de uitwerpselen herkent en wat je hiertegen kunt doen.

Hoe herken je uitwerpselen van de steenmarter?

Er zijn verschillende manieren om de steenmarter te herkennen, één van de manieren om de steenmarter te herkennen zijn de uitwerpselen van deze diertjes. De uitwerpselen stapelen zich op omdat de steenmarter zijn uitwerpselen vaak op dezelfde plek legt. De uitwerpselen van de steenmarter zijn ongeveer 3 tot 9 cm groot. De achterkant van de uitwerpselen worden gekenmerkt door een gedraaide punt. Daarnaast is het mogelijk dat er wat haren terug zijn te vinden in de uitwerpselen van de steenmarter.

Wat te doen tegen stankoverlast door de steenmarter?

Als eerst is het goed om te weten dat de steenmarter een beschermde diersoort is, dit betekent dat je een steenmarter niet mag vangen of doden. Je mag wel je eigendommen beschermen tegen de steenmarter. Dit kun je doen door de woning en auto steenmarterproof te maken. Dit kan door gaten af te dichten of blokkades op te werpen.

Heb jij last van een steenmarter?

Vermoed jij dat een steenmarter aanwezig is in jouw omgeving waar je last van hebt? Neem contact met ons op, wij helpen je graag! We komen bij je langs om te kijken wat er aan de hand is en verjagen het beestje voor je. Ook kijken wij met je mee om de bron aan te pakken en je te voorzien van tips voor preventie.